Deseori, pentru aportul de vitamine B, este folosită ca supliment nutritiv de persoanele vegetariene. Este important de menţionat că drojdia de bere, recunoscută pentru gustul ei amar, nu conţine vitamina B12 şi, prin urmare, nu substituie integral deficitul vitaminic din dieta vegetariană.
Putem regăsi drojdia de bere sub formă de pulbere, fulgi sau tablete şi o putem adăuga în alimente sau în băuturi, în amestec cu apă sau sucuri de legume. Medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică ne explică de ce e indicat să o consumăm când avem imunitatea scăzută şi ducem lipsă de anumite vitamine.
,,Drojdia de bere poate fi folosită cu precădere în sezonul rece, când creşte incidenţa problemelor respiratorii, dar şi al alergiilor apărute pe fondul imunităţii scăzute. Beneficiile drojdiei de bere asupra sistemului imunitar sunt atât locale, la nivelul infecţiei, cât şi sistemice, adică la nivelul întregului corp. Drojdia poate fi adjuvant în infecţiile digestive, pentru că inhibă dezvoltarea bacteriilor Clostridium difficile, Salmonella şi E.coli’’, spune nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru CSID.